Monday, 6 May 2013

Until Be reality

Kata Orang : Menanti satu Penyeksaan
Kata Orang : Menanti tiada guna jika bukan realiti
Kata Orang : Menanti hanya buang masa yang terlalu lama untuknya

Tapi semua itu bukannya satu kepastian lagi . Sebab kita harus mengharap sesuatu yang belum terjadi adalah pengorbanan dan hak kita untuk itu . Apa yang telah dijanjikan untuk kita dah tertulis untuk kita sebagai hambanya . Jadi tak salah jika kita mahu menanti walaupun pandangan negatif menyatakan begitu . Jangan Pernah menyesal kerana itu . Orang Kata mencuba tak selalu kena , dah kena ianya tuah baik kita .  Dan Kata hati pula menyatakan .

Hanya mati itu pasti , bila sampai pada pengunjung ceritanya .
Dan kenapa nya kita harus bersabar kerana itu ? Jawapan paling mudah kerana kita tidak perlu menyusahkan diri mencari kerana kita tak pasti lagi jawapan itu untuk kita . Satu saat yang paling kita harapkan yang ditunggu itu akan datang bergolek-golek kepada kita . Mana kita tahu tuah harimau pada belangnya , dan tuah manusia pada namanya kan . Kadang kadang ianya datang secara kebetulan dan masa itu mengharapkan ianya adalah kenyataan .

Menempah satu kebahagiaan yang sekian lama terpendam ? Masih bisakah dituntut lagi .  Dan pada itu juga ingin merasakan sekali lagi untuk menikmati cinta yang tulus . Masihkah mampu diciptakan untuk aku ? Seolah-olah kita bermain dalam satu permainan . Kita cuba usahakannya menjadi kemenangan untuk menuntut kebahagiaan kita kelak .

Siapa dia yang kita cari , Siapa dia yang kita nanti , Siapa dia yang kita harus miliki , dan Siapa dia yang temani hidup menjadi realiti . #andaian ini tiada bertemu


No comments:

Post a Comment